sobota 6. dubna 2013

Salát z jablek a german white sýra

Co se dá připravit v době, kdy ještě příliš sezónních potravin nekoupíme a šedo-šedé počasí už člověku doslova "leze krkem"? Zkuste salát - v různých částech roku můžete použít aktuálně dostupné suroviny, namíchat si ho ale můžete kdykoli. Návod je prostý: 


Salát z jablek a german white sýra  

 

Ingredience:

2 PL olivového oleje
sůl, čerstvě umletý pepř
šťáva z 1/2 limetky
50 g dubáčku
200 g klíčků luštěnin
1 jemně nakrájená jarní cibulka
2 PL nasekaných ořechů
čerstvé bylinky
1 červené a 1 zelené jablko 
100 g sýra german white nebo feta


Postup:

Ve větší míse smíchejte olivový olej, šťávu z limetky, sůl a pepř (obojí podle chuti). Dubáček omyjte, nakrájejte na kousky a promíchejte se zálivkou. Přidejte klíčky - já použila ředkvičku, mungo fazolky a cizrnu. Následuje cibulka, bylinky (petržel, pažitka) a nasekané ořechy (zkuste samotné vlašáky nebo třeba směs s lískovými). Všechno promíchejte a přidejte jablka nakrájená na malé kousky, včetně slupky. Opět promíchejte, upravte na talíř a navrch rozdrobte sýr.

Dobrou chuť! 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat