pátek 28. února 2014

Hruškovo-kakaový dezert z hrnečku

V posledních dnech jsem na své rodině testovala různé dezerty rychlé na přípravu. Porovnávala jsem potřebný čas a chuť a nakonec u mě zvítězil tento (myslím, že u ostatních též). Příprava 4 porcí (po 200 ml) zabere maximálně patnáct minut a kombinace hrušky a kakaa/čokolády už je dávno osvědčená.
Na upečení dezertu budete potřebovat hrnečky (ramekiny, kokotky...) a mikrovlnku.

Dezert z hrnečku s hruškami a kakaem

 

Ingredience:

8 PL polohrubé mouky
8 PL cukru
2 vejce
6 PL mléka
6 PL oleje
5 PL kakaa
3 oloupané a vykrájené hrušky
(čokoláda)

k podávání:

zakysaná smetana  
mandlové lupínky





Postup:

Nejprve si připravte hrušky - vykrájejte je, oloupejde a nakrájejte na kousky podle svého uvážení. V míse smíchejte všechny sypké ingredience, poté přidejte tekuté a důkladně promíchejte metlou. Na závěr vmíchejte i kousky hrušek, případně ještě na malé kousky nakrájenou čokoládu. Směs rozdělte do 4 hrnečků či jiných vhodných nádob o objemu 200 ml a jednu po druhé v mikrovlnce "pečte" 2 - 3 minuty. 
Před podáváním nechte hrnečky chvilku vychladnout a dezert ozdobte lžící zakysané smetany a mandlovými lupínky.

Máte i vy nějaký rychlý a dobře chutnající sladký dezert pro nečekané návštěvy? :-)

 
 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat