pátek 8. srpna 2014

Borůvkový sorbet

Další z ryze prázdninových lahůdek jsou ovocné sorbety (čti šerbety). Je to výborná alternativa k přeslazeným zmrzlinám z obchodů a příprava nevyžaduje žádné speciální nástroje. Vystačíte si s obyčejným mixerem. 
Základem receptu jsou hodně zralé banány, tedy takové, které mají na slupce hnědé skvrnky. Příchuť už je pak jen věcí fantazie - maliny a ostružiny, mango, kakao nebo třeba zelený čaj...
(Vhodné i pro vegany) 

Borůvkový sorbet

 

Ingredience:

2 zralé měkké banány
1 hrst borůvek
1 PL datlového sirupu
šťáva z 1/2 citronu

Postup:

Banány oloupejte a zabalené v potravinové folii vložte na 5 hodin do mrazáku. Po vyjmutí je nakrájejte nebo nalámejte na kousky a spolu s ostatními ingediencemi vložte do mixeru. Umixujte na požadovanou konzistenci a na další dvě hodiny vraťte do mrazáku.
Podávejte třeba s čerstvými borůvkami. :-)

TIP: Místo datlového sirupu zkuste sirup z agáve nebo javorový.

1 komentář:

  1. Sorbet vypadá náramně.. :) :) Pokud ti to nebude vadit.. Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. :) Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat