pondělí 9. září 2013

Foodparade 2013

Články o Foodparade už se objevily snad na každém druhém blogu. Informace tedy nastudované jistě máte a já si mohu dovolit být trochu pozadu - nabídnu vám "pouze" pár fotek z naší bezmála osmihodinové degustace. 
(Foodparade je pro mě tak trochu srdeční záležitost, takže na něj nejezdím s cílem hodnotit či snad kritizovat - jedu sem načerpat inspiraci, odpočinout si a samozřejmě si především užívat dobrého jídla a pití. Ale přece jen alespoň pár mých letošních vítězů: La Truffe, Votre Plaisir, La Gastronomia Ligure a Britské velvyslanectví.)










Mattoni bar - koktejl Sharp Voice
 
Mattoni bar - koktejl Walu Forever Young










Britské velvyslanectví - Marinovaný skotský losos v ginu Hendrick´s, purée ze zeleného hrášku a máty, prach z olivového oleje s jalovcem








Dock House - Telecí vývar s masem, zeleninou a smaženými tortillami

Dock House - Restované marinované krevety s cherry rajčátky, sýrem mascarpone, bílým vínem a čerstvými bylinkami







La Truffe - Delikátní brambora se strouhanými lanýži a lanýžovým krémem







 


Oblaca - Hovězí karabáček na víně, pečené granille

+

Wine World - Cabernet D´est Changyu 2010, Čína



 

Molekulární catering - Jablečný štrúdl v kostce, koktejl Cosmopolitan v kostce








 

Hmyz na talíři - Ještě živí zophobasy















 
Hmyz na talíři - Příprava cvrčků na másle









 

Burger Bar - Jehněčí burger s mátou, domácím švestkovým čatní a kozím sýrem

(U Burger Baru se pomyslné dveře netrhly  - nejdelší fronty byly právě tady.)











 
Votre plaisir - Čokoládová tartaletka s kávou z Doubleshotu








 

Votre plaisir - Citronová tartaletka au meringuée

(Můj velký favorit!)







 
Lindt - Degustace 3 druhů kávy a 3 čokolád (káva Doubleshot - Keňa + pomeranč, Columbia + 70%, Etiopie + mořská sůl)








 









La Gastronomia Ligure - Grilované kalamary se salátem z čerstvé zeleniny









 
La Gastronomia Ligure - Čerstvé klobásky na grilu s karamelizovanou cibulkou, Ligurskou focacciou, domácí hořčicí a majonézou






 


Molekulární catering - Kouřící nápoj - černý rybíz














 

Příjemné posezení u Italfood













 


Britské velvyslanectví - Koláč z datlí a zmrzlina z černého piva London Porter (ve speciální úpravě do květníčku přímo pro nás)












 

Selbak & Braniš Gastro Team - Gin Mare Tonik














 

Selbak & Braniš Gastro Team - Dark´n´spicy















Večerní show na podiu - příprava nealko koktejlu Walu Forever Young, jehož součástí je i paprikový fresh (v baňce) - autorem Achim Šipl











 


Tak za rok zase! :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat