Články o Foodparade už se objevily snad na každém druhém blogu. Informace tedy nastudované jistě máte a já si mohu dovolit být trochu pozadu - nabídnu vám "pouze" pár fotek z naší bezmála osmihodinové degustace.
(Foodparade je pro mě tak trochu srdeční záležitost, takže na něj nejezdím s cílem hodnotit či snad kritizovat - jedu sem načerpat inspiraci, odpočinout si a samozřejmě si především užívat dobrého jídla a pití. Ale přece jen alespoň pár mých letošních vítězů: La Truffe, Votre Plaisir, La Gastronomia Ligure a Britské velvyslanectví.)
Mattoni bar - koktejl Sharp Voice
Mattoni bar - koktejl Walu Forever Young
Britské velvyslanectví - Marinovaný skotský losos v ginu Hendrick´s, purée ze zeleného hrášku a máty, prach z olivového oleje s jalovcem
Dock House - Telecí vývar s masem, zeleninou a smaženými tortillami
Dock House - Restované marinované krevety s cherry rajčátky, sýrem mascarpone, bílým vínem a čerstvými bylinkami
La Truffe - Delikátní brambora se strouhanými lanýži a lanýžovým krémem
Oblaca - Hovězí karabáček na víně, pečené granille
+
Wine World - Cabernet D´est Changyu 2010, Čína
Molekulární catering - Jablečný štrúdl v kostce, koktejl Cosmopolitan v kostce
Hmyz na talíři - Ještě živí zophobasy
Hmyz na talíři - Příprava cvrčků na másle
Burger Bar - Jehněčí burger s mátou, domácím švestkovým čatní a kozím sýrem
(U Burger Baru se pomyslné dveře netrhly - nejdelší fronty byly právě tady.)
Votre plaisir - Čokoládová tartaletka s kávou z Doubleshotu
Votre plaisir - Citronová tartaletka au meringuée
(Můj velký favorit!)
Lindt - Degustace 3 druhů kávy a 3 čokolád (káva Doubleshot - Keňa + pomeranč, Columbia + 70%, Etiopie + mořská sůl)
La Gastronomia Ligure - Grilované kalamary se salátem z čerstvé zeleniny
La Gastronomia Ligure - Čerstvé klobásky na grilu s karamelizovanou cibulkou, Ligurskou focacciou, domácí hořčicí a majonézou
Molekulární catering - Kouřící nápoj - černý rybíz
Příjemné posezení u Italfood
Britské velvyslanectví - Koláč z datlí a zmrzlina z černého piva London Porter (ve speciální úpravě do květníčku přímo pro nás)
Selbak & Braniš Gastro Team - Gin Mare Tonik
Selbak & Braniš Gastro Team - Dark´n´spicy
Večerní show na podiu - příprava nealko koktejlu Walu Forever Young, jehož součástí je i paprikový fresh (v baňce) - autorem Achim Šipl
Tak za rok zase! :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat